
Crepi Antwerpen is populair, logisch want het is een fraai materiaal. Crepi oogt fantastisch en stijlvol. Met dit materiaal krijgt jouw gevel een warme uitstraling. Daarnaast zijn er veel andere voordelen.
Het zorgt ervoor dat jouw gevel minder snel veroudert en bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.
Daarnaast is crepi gevelbepleistering een uitstekende keuze voor wie een esthetische en functionele oplossing zoekt.
In de meeste gevallen vormt crepi een verstandige keuze voor de gevel van je huis. Of je nu een gevel met crepi wilt, of je wilt je huidige crepi schoonmaken. Het is een slimme keuze. Het geeft jouw gevel een frisse uitstraling.
Met plezier zetten we deze pluspunten voor jou onder elkaar, zodat je een verstandige beslissing maakt.
Hoewel we vaak over crepi spreken, weet niet iedereen wat dit materiaal precies is.
Crepi: Een Definitie
Toepassingen van Crepi
Voordelen van Crepi
Populairiteit van Crepi
Crepi en Interieurarchitectuur
De sierpleister is ontzettend populair omdat er heel wat voordelen aan gekoppeld zijn. Enkele belangrijke elementen stippen we graag voor je aan:
Je kunt rekenen op de uitstekende vochtwerende eigenschappen. Deze gevelpleister stoot vocht af en is dampopen.
Vocht wordt niet geabsorbeerd, zodat de kans op vochtplekken minimaal is. Doorslaand of opstijgend vocht vormt zo geen zorg, wat een hele geruststelling is. Laat crepi wel altijd door een professionele partij aanbrengen.
Crepi zorgt voor een fikse besparing. Opteer je voor dit materiaal in combinatie met isolatie, dan ga je energiezuinig te werk. Isoleer je de gevel langs de buitenkant, dan scheelt dit financieel een aardige duit.
Met Crepi Antwerpen leef je je creatief helemaal uit. Er zijn talloze kleuren, waardoor een unieke uitstraling een garantie is. Witte crepi mag dan het populairst zijn, een massa alternatieven geeft je de nodige bewegingsvrijheid. Zo maak je van de gevel van jouw huis een uniek pareltje.
Multi-inzetbaar. Sierpleister is breed inzetbaar en kan gecombineerd worden met zowat elke stijl. Modern of eerder klassiek? Sierpleister kan ingezet worden.
Hoef je dan met helemaal geen negatieve kantjes rekening te houden als je opteert voor crepi? Er zijn wel een aantal aandachtspunten om in het achterhoofd te houden:
Zeker witte crepi kan snel vuil worden. Het Belgisch weer is niet altijd een cadeau. Slagregen, opspattend water, passerend verkeer, …
Crepi wordt redelijk vlug vuil en het schoonmaken is niet zo evident als het misschien lijkt.
Vaak kan enkel een professionele schoonmaakfirma soelaas bieden. Dit kost wel wat.
Het weer heeft ook een impact op de tint en uitstraling van je gevelpleister. Door weersomstandigheden kan de kleur veranderen. Ook zonlicht kan voor een lichte verkleuring zorgen en mos brengt soms plekken met zich mee.
Houd je dit in je achterhoofd, dan hoeft dit geen onoverkomelijk probleem te zijn.
Er zijn twee hoofdtypen crepi:
Minerale pleister: Deze ruwe pleister wordt aangebracht in een dikke laag die onvolmaaktheden camoufleert en zeker bij wat oudere woningen uiterst geschikt is. Bij renovaties wordt deze pleister veelvuldig ingezet. Verder is het ook mogelijk om structuur in de pleister aan te brengen. Heel wat patronen zijn mogelijk en zo bekom je een unieke uitstraling. Dit type pleister is zeer vochtbestendig en oudere woningen kunnen er zeker baat bij hebben.
Siliconen- of synthetische pleister: Deze pleister oogt strakker. Meestal is dit slechts de afwerkingslaag en zit er een andere gevelbekleding onder. Scheuren komen minder vaak voor en als afwerking van de buitenisolatie
1. Gevelpleister zelf aanbrengen
Als handige doe-het-zelver kun je heel veel. Dus ja, je kunt een gevelpleister zelf aanbrengen, maar enige vaardigheden zijn wel nodig.
Heb je al eens eerder met sierpleister gewerkt, dan moet het lukken. Je hebt wel wat gereedschap nodig, maar op het internet is gelukkig heel wat informatie te vinden.
2. Laat het over aan een professional
Geen handige harry? Dan kan een professioneel bedrijf een alternatief vormen. Zo hoef je niet te investeren in materiaal dat je waarschijnlijk maar een keer gebruikt. Specialisten kosten wat, maar zijn thuis in de materie en garanderen een resultaat dat jaren goed blijft.
3. Crepi schoonmaken
Is je gevel vuil, weet dan dat je minerale crepi niet met een hogedrukreiniger kunt schoonmaken. Het pleisterwerk kan zo beschadiging oplopen. Neem je siliconen crepi onder handen, reinig deze dan onder lage druk.
4. Crepi repareren en onderhouden
Blijkt je crepi beschadigd, repareer deze dan vliegensvlug. Minimale beschadigingen kun je zelf opvullen of overschilderen. Grotere gebreken laat je beter professioneel herstellen. Soms is er geen andere optie dan de crepi volledig te vernieuwen.
Ga ervan uit dat goed geplaatste crepi zowat 20 jaar meegaat. Als de ondergrond goed is voorbereid, gaat je pleister langer mee.
Uiteraard spelen ook externe zaken een belangrijke rol. Zonlicht, vervuiling, … ze kunnen de levensduur van je crepi aanzienlijk verkleinen. Houd je je sierpleister in topvorm door deze regelmatig te reinigen, dan rek je de levensduur.
5. Je crepi schilderen
Je crepi schilderen? Perfect mogelijk. Kies dan wel voor acrylverf of silicaat. We adviseren je om niet te besparen op de kwaliteit van je verf. Kwalitatieve verf zorgt niet enkel voor bijkomende uitstraling, je gevel gaat veel langer goed ogen. Kijk ook uit met het aantal lagen.
Meer is niet altijd beter, want je gevel kan er minder goed door ademen. Besteed extra zorg aan de grondlaag. Heb je geen idee hoe je het schilderen van je gevelpleister moet aanpakken? Doe beroep op specialisten met de nodige kennis in de achterzak. Zo ben je zeker van een puik resultaat.
6. Kies de juiste kleur
Meer dan 700 kleuren vallen te overwegen, waarbij vooral wit, zachtgeel en crème populair zijn. Het is aan jou om de kleur te kiezen. De bouwstijl van je woning is zeker iets om rekening mee te houden.
Of je het nu zelf doet of overlaat aan een professional: het aanbrengen van gevelpleister is een secuur klusje.Een professional zal vaak een vast stappenplan hanteren zodat hij/zij zeker is dat de pleister goed aangebracht wordt. Een standaard procedure bestaat meestal uit deze stappen:
Stap 1
Een professional start goed voorbereid aan de klus. Je hebt het juiste materiaal nodig en de ruimte moet goed afgeschermd worden. Deuren en ramen worden voorzien van folie om ze te beschermen.
Stap 2
De hoeken worden eerst aangepakt. Hoekprofielen worden snel
geplaatst en doen dienst als geleiders voor de rest van het materiaal. Ze zorgen voor bijkomende stevigheid en voorkomen ook problemen met vocht. Is er ook nog isolatie voorzien? Dan worden die platen vervolgens tegen de gevel gelijmd.
Stap 3
Nu wordt de basis gelegd voor het succes van het geheel. Er wordt een wapeningsnet aangebracht. Gaten en kieren worden bedekt en de crepi kan egaal aangebracht worden.
Stap 4
Tijd om de crepi ook effectief aan te brengen. Dit kunnen één of meerdere lagen zijn. Het hangt af van het gekozen type. Opteer je voor siliconenpleister dan wordt er in heel wat gevallen een basislaag, een hechtingslaag en een afwerkingslaag voorzien.
Stap 5
Tijd voor de finishing touch. Alle naden worden afgedicht met kit. Verdere afwerking is tijdens deze fase steeds mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld plinten of nog een extra beschermende coating aanbrengen. Zo zorg je voor extra bescherming tegen vocht en vuil.
Goed isoleren wordt steeds belangrijker. Met sierpleister kun je de wettelijke normen moeiteloos halen en een stuk energiezuiniger leven. Een crepi gevel beschermt niet enkel, deze gevel valt perfect te combineren met gevelisolatie.
Zo maak je je woning in geen tijd energiezuiniger. Gevelpleister combineer je makkelijk met EPS of minerale wol, waardoor de warmte netjes in de woning blijft. Zo geniet je van een optimaal wooncomfort, terwijl de prijzen de pan niet uitswingen.
Schilde
Onze ervaring met Antwerp Roofers was geweldig. Vanaf het eerste contact waren ze professioneel en betrouwbaar. Ze hebben ons dak snel en efficiënt gerepareerd en het ziet er weer als nieuw uit. Geweldige service en vriendelijk personeel!
Brecht
Antwerp Roofers heeft ons dak gerepareerd en we zijn zeer tevreden met het resultaat. Het team was professioneel, efficiënt en vriendelijk. Ze leverden kwaliteitswerk binnen de afgesproken tijd. Een aanrader voor iedereen die dakwerken nodig heeft!
Deurne
We hebben Antwerp Roofers ingeschakeld voor het vervangen van onze dakgoten en ze hebben fantastisch werk geleverd. Het team was zeer bekwaam en de communicatie verliep vlot. We zijn erg blij met het eindresultaat en zouden ze zeker aanbevelen aan anderen.
Malle
Antwerp Roofers heeft onze dakrenovatie uitgevoerd en we zijn zeer tevreden met het resultaat. Het team was zeer deskundig en werkte hard om ervoor te zorgen dat alles naar wens verliep. We zouden ze zonder aarzeling aanbevelen aan anderen die op zoek zijn naar hoogwaardige dakwerken
Schoten
Antwerp Roofers heeft ons dak gerenoveerd en we zijn ontzettend blij met het resultaat. Het team was vriendelijk, deskundig en zorgde voor een vlotte ervaring. We zullen ze zeker overwegen voor toekomstige projecten.
Brasschaat
Ik kan Antwerp Roofers niet genoeg aanbevelen! Ze reageerden snel op ons verzoek om een dakinspectie en leverden uitstekend werk. Hun aandacht voor detail en klantenservice maakte de hele ervaring zeer positief.
Kapellen
Geweldige ervaring met Antwerp Roofers! Vanaf het eerste contact tot de voltooiing van het project waren ze professioneel en betrouwbaar. Ons dak ziet er nu fantastisch uit dankzij hun expertise. Bedankt
Schoten
Antwerp Roofers heeft onze dakgoten vervangen en we zijn zeer tevreden met hun werk. Het team was punctueel, vriendelijk en leverde vakmanschap van hoge kwaliteit. We zullen zeker weer contact met hen opnemen voor toekomstige projecten!